06 – 40 96 19 31 info@bachkoorbwv.nl

 

Beste Vrienden van het Bachkoor

“Gottlob, nun geht das Jahr zu Ende” is de titel van cantate 28 van Johann Sebastian Bach. Dit is hier geen cynische tekst, maar een uiting van hoop op een nieuw jaar. En nu bij ons, gaat het allemaal wel goed? Uw redacteur (KvS) bedacht het volgende “bruggetje”

Het was me weer een jaartje wel
In willekeurige volgorde: de opwarming van de aarde, Trump, bonussen voor bankiers, Zwarte Piet (), Gele Hesjes, de Brexit, Me Too, wel of niet laten inenten, vuurwerkverbod of niet, de aanslag in Straatsburg en ga maar door.
Maar goed; het Bachkoor ging onverstoorbaar voort met het uitvoeren van werken 
uit een (ver) verleden.
En Aleida Post slaagde voor haar examen koordirectie aan het conservatorium in Maastricht. Een knappe prestatie!

U was wellicht toehoorder bij onze uitvoeringen zoals o.a. de motetten “Lobet den Herrn,alle Heiden”, “Der Geist hilft unser Schwachheit auf” beide van J S Bach, diverse Bachkoralen, cantate “Wer nur den lieben Gott last walten” BWV 93, van Bruhns “Die Zeit meines Abschieds ist vorhanden” en had befaamd dirigent Paul Dombrecht de leiding bij Hasse’s “Miserere”. En we ontroerden velen bij de uitvoering van “Immortal Bach” van Knut Nystedt tijdens de laatste zondag van het kerkelijk jaar in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

Het examenconcert in de Middelburgse Koorkerk van Aleida Post was in ieder geval voor haar een hoogtepunt van het jaar. Van harte gegund voor de vele jaren waar zij het Bachkoor instudeert en incidenteel dirigeert. Velen van u waren hier getuige van.

Wat gaan we in 2019 doen? Het is organisatorisch nog niet helemaal rond maar er staan mooie uitvoeringen op stapel in de vertrouwde kerken van Veere en Middelburg.

Zodra alles definitief is maken we de uit te voeren werken bekend. In ieder geval BWV 1 op 31 maart; noteer u dit alvast in uw agenda, want “Wie schön leuchtet der Morgenstern” is een prachtige cantate. Een voorproefje vindt op https://www.youtube.com/watch?v=gBfHemeJTfg Excuus voor de reclame, daar moet u even doorheen! (net als bij de Ster)

De data en plaats van uitvoering in 2019 zijn

1. 31maart  2019 Middelburg,NieuweKerk
2. 21 april 2019 Veere,Kleine Kerk,paaszondag
3. 1 juni deelname aan  MiddelburgVolkoren
4. 6 okt 2019 Veere, KleineKerk
5. 24 nov. 2019 M’burg NieuweKerk, laatste zondag kerkelijk jaar

(Wijzigingen voorbehouden)

We hopen u daar weer te zien. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws. 

”Vrede en alle goeds!”, wensen u de zangers van het Bachkoor.

Het Bachkoor wordt niet gesubsidieerd. Wilt u ons ook financieel steunen? We zijn met ieder bedrag blij… U kunt het overmaken op NL56INGB0004324824 tnv de penningmeester bij de Stichting Bachkoor BWV te Middelburg. Hartelijk dank!